1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 21:41
No menu items!

Rafila: La Institutul Matei Balş se lucrează intens pentru redarea în circuitul medical a pavilionului unde a avut loc incendiul

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a vizitat, joi, Institutul Matei Balş, și a anunțat că se lucrează intens la pavilionul unde a avut loc un incendiu tragic, la începutul anului. La începutul lui 2022, în luna ianuarie, se vor deschide din nou cele 3 etaje cu circa 100 de paturi, cu oxigen şi medici foarte buni.

”Este foarte important să folosim toate resursele pe care le avem, în această perioadă, pentru a acorda asistenţă medicală înalt calificată pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Ne pregătim pentru valul al 5- lea şi această componentă de asistenţă medicală este esenţială.

La Institutul Matei Balş se lucrează intens pentru redarea în circuitul medical al acestui pavilion, 3 etaje cu circa 100 de paturi, cu oxigen şi medici foarte buni, vor fi pregătiţi în luna ianuarie să acorde asistenţă medicală”, a spus ministrul.

Rafila a adus în discuție și Spitalul de la Constanţa,  și posibilitatea ca acesta să poată fi redat în condiţii de siguranţă circuitului medical, pentru pacienţii COVID-19 şi pe viitor şi pentru alţi pacienţi.

”În cursul anului trecut, mi s-a părut că nu a existat suficientă preocupare din partea autorităţilor pentru a sprijini revenirea în circuit a acestei aripi din Institutul Matei Balş şi a altor unităţi sanitare care au trecut prin incendii, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm, trebuie să găsim soluţii”, a mai spus el.

La rândul lui, Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Matei Balş, a declarat că nu s-au mulţumit să dea în funcţiune pavilionul 5, aşa cum era înainte de incendiu, ci se fac şi o serie de îmbunătăţiri, pentru a putea obţine autorizaţia de funcţionare.

”În acest sens, am înlocuit în trei din cele patru nivele ale pavilionului toată instalaţia electrică, începând cu cabluri, prize şi corpurile de iluminat, de asemenea am montat senzori de incendiu în fiecare cameră şi mai avem de montat nişte uşi anti-incendiu pe care deja le-am primit şi urmează să le montăm la începutul lunii ianuarie”, a declarat Apostolescu.

Managerul Institutului Matei Balş a precizat că se doreşte ca, în cursul lunii ianuarie, să poată da în folosinţă aceste paturi de terapie intensivă, care toate beneficiază de oxigen, fiind o instalaţie de oxigen nouă care a fost făcută în cursul anului trecut.