1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 22:00
No menu items!

Rafila, după declaraţiile lui Cîţu referitoare la certificatul verde: Ne atacă cel care a compromis campania de vaccinare

spot_img

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila l-a atacat dur, vineri, pe președintele PNL, Florin Cîțu acuzându-l că a compromis campania de vaccinare . Rafila a spus că nu înțelege de unde vine încrâncenarea fostului premier pe tema draftului de lege privind certificatul verde.

”Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi privat, în condiţiile în care proiectul de lege al PNL se referă strict la sectorul medical”, a precizat, vineri, Alexandru Rafila, referindu-se la declaraţiile lui Florin Cîţu. 

Ministrul Sănătăţii afirmă că liderul PNL face declaraţii mai degrabă politice. 

”Mi se pare pur şi simplu o chestiune cu o conotaţie politică, dorinţa de a pune în discuţie funcţionarea acestei coaliţii, decât o chestiune care să ţină de sănătatea publică. A fost un prim draft (…) Dacă nu se doreşte să avem un prim draft şi să avem această situaţie de haos şi de incapacitate a statului român de a lua nişte măsuri în timp util şi distrugem de la prima încercare un astfel de document, atunci, cu adevărat, cei care pun în pericol adoptarea unui astfel de document pun în pericol sănătatea publică”, a adăugat Rafila. 

El a susținut că toate criticile vin din partea celor care nu au făcut nimic pentru evitarea valului 4, care a fost un dezastru sanitar. Rafila a spus că în loc să fie introdus certificatul COVID în iulie, când a fost o creștere susținută a cazurilor, Guvernul Cîțu a ales să relaxeze măsurile restrictive care au avut ca rezultat în cele din urmă mii de morți din cauza COVID-19.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a comentat, joi, toate măsurile luate de Guvern pentru perioada sărbătorilor, dar și modificările aduse la proiectul de lege privind certificatul verde, deși participă la toate ședințele coaliției, la care sunt prezenți și ceilalți lideri politici, și premierul PNL Nicolae Ciucă.

În privința certificatului verde, președintele PNL s-a arătat deranjat de faptul că statul va asigura testarea angajaților.

                                                                                                                Adina Silav