2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:41
No menu items!

Rafila, despre legea privind certificatul verde: “Eu aș scrie din nou proiectul”. Ce i-au cerut sindicatele

spot_img

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a declarat, joi, după o întâlnire cu liderii sindicali pe tema introducerii obligativității certificatului verde la locul de muncă, că ar scrie din nou proiectul de lege – pe care Camera Deputaților trebuie să-l analizeze în aceste zile și care a picat la vot în Senat -, deoarece este scris prost și generează discriminări. 

“Știți care este problema? Este un proiect de lege care a fost respins la Senat, un proiect care generează mai multe probleme decât rezolvă, generează inechități între diferite categorii de persoane. Vă dau exemplul sistemului medical, unde aproximativ 20% nu sunt vaccinați, și nu cred că România își permite să se lipsească de 40.000 de oameni care fac parte din sistemul medical.

Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, a fost o măsură impusă de UE pentru a permite tranzitul de persoane între statele membre. El poate fi folosit și în interiorul statelor membre în anumite situații, însă, nu cred că acest proiect de lege a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva”, a explicat Rafila. 

“Eu aș scrie din nou proiectul de lege pentru că, decât să corectezi un proiect scris prost, mai bine am face altul”, a conchis Alexandru Rafila.

Raluca Dan