27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:53
No menu items!

Rafila, despre certificatul digital Covid: ”Într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate”

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a afirmat, miercuri, în legătură cu certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, că „în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate”.

„În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a adăugat el.

lexandru Rafila a făcut precizări, în şedinţa de Guvern de miercuri, privind certificatul digital COVID.

„Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi aici sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene, condiţiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID.

În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a explicat el.

Ministerul Sănătăţii (MS) preciza, marţi, că, în acest moment, nu a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional.

După ce România va adopta Decizia 2021/1073, va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare complete au trecut mai mult de 270 de zile.