19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:28
No menu items!

Raed Arafat: Tulpina britanică este tot mai prezentă și mai puternică

spot_img

Coordonatorul DSU, Raed Arafat susține că numărul de infectări cu Covid-19 este în creștere și că niciun scenariu nu este exclus cu privire la numărul de cazuri zilnice la care s-ar putea ajunge. Coordonatorul DSU atrage atenția că în această perioadă s-a remarcat o mai mare prezență a tulpinii britanice care este mai puternică și mai contagioasă.

Arafat a explicat într-un interviu televizat că că un om infectat cu tulpina britanică poate transmite virusul la cinci persoane și a lansat un nou apel către populație la respectarea cu strictețe a măsurilor sanitare.

„Există o creştere clară. Creşterea continuă, sunt zone care sunt cu creşteri mai mari decât celelalte. Noi, ce încercăm să facem şi măsurile oricât de simple par, sau exagerate par pentru alţii, cum e măsura din zonele turistice montane, cum e măsura de a reduce seara deplasările, toate astea sunt menite să încercăm să stopăm răspândirea (…) La acest moment, tendinţa este de creştere, nu mai este de platou, nu mai este de scădere, iar această tendinţă trebuie să ne atragă atenţia la respectarea mai departe a măsurilor care au fost recomandate”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Medicul Raed Arafat nu exclude ca România să ajungă din nou la 10.000 de infectări zilnice.

„Nu putem exclude, eu nu pot exclude nimic. Nu sunt clarvăzător, să spun că vom ajunge la o cifră sau alta, este o creştere la acest moment clar. (…) E posibil ca această creştere să continue, dar măsurile care s-au luat, carantinările, închiderea unor activităţi când se ajunge la peste 3 la mie, toate sunt menite să încetinească această creştere”, a adăugat el.