1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:20
No menu items!

Raed Arafat: ” Tratamentul împotriva Covid este mai toxic decât orice vaccin”

spot_img

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că cel mai bine ne protejăm vaccinându-ne și nu așteptând un tratament împotriva COVID-19, care este mai toxic decât un vaccin.

“Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai subliniat că și în țările din Europa în care se produc încă foarte multe îmbolnăviri deși rata de vaccinare este de peste 70-80%, spitalizările sunt puține și la terapie intensivă ajung puține persoane.

E. Stan