Raed Arafat: Sistemul medical, surprins cu echipamente vechi de cinci ani. În curând, spitalele vor fi dotate cu echipamente noi

Medicii și asistentele din spitalele din România sunt ținte vii în epidemia de coronavirus. Pacienții mint privind locația de unde vin, astfel că medicii nu se echipează corespunzător. Însă, și dacă ar vrea să se echipeze, medicii nu au cu ce.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că epidemia de COVID -19 a prins spitalele din România slab  dotate.

Raed Arafat a spus la Antena 3 că medicii au folosit măști avute în stoc de acum cinci ani de zile, din vremea epidemiei Ebola. Iar pentru măștile respective, medicii au avut de dat explicații ani în șir, fiind verificați la sânge privind modul în care s-au făcut achizițiile.

“Suntem și noi victimele lor, dar nu avem cum să face ceva. Suntem și noi victimele speculanților din altă țară”, a spus Arafat la Antena 3, despre achiziția de măști.
Secretarul de stat a precizat că în Româna vor ajunge curând echipamente medicale (măști, mănuși, combinezone) contractate recent.

NICIUN COMENTARIU