6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:26

Raed Arafat se opune deschiderii teraselor și mall-urilor

spot_img

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, că specialiștii din Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-ar putea opune la unele măsuri de relaxare, indiferent că acestea sunt cuprinse în proiectul de lege. Printre acestea, cea a redeschiderii teraselor și mall-urilor cu suprafețe mai mici de 15.000 de metri pătrați, este una dintre măsurile cu care Arafat nu este deloc de acord.

Nu am văzut toate propunerile din lege, dar unele poate că sunt la presiunea unor entități, unor grupuri care au presat peste tot, care vor să se relaxaze totul imediat. Nu neapărat astfel de propuneri vin în concordanță cu ce spun epidemiologii, cu ce spun specialiștii în domeniu.

Trebuie să vedem cum vom rezolva această problemă. Am înțeles că există locuri unde scrie în lege că pot deschide – restaurante, terase… Asta înseamnă că CNSSU poate să spună „NU!”. Dacă e așa, e OK. Pot, dar NU!

Deci e clar că în data de 15, nu! Dacă e ceva imperativ și care te obligă la ceva și epidemiologii spun că nu e bine, acest lucru e normal să-l menționăm și să avertizăm populația că nu e OK. Dar dacă scrie „pot” sau „se poate”, că ăsta e limbajul, înseamnă că aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-științific, ca să rezolvăm această problemă”, a mai declarat șeful DSU.