3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:23
No menu items!

Raed Arafat: România se apropie de nivelul Germaniei în domeniul integrării dispeceratelor pentru situații de urgență

spot_img

romanialibera.ro
romanialibera.ro

România poate ajunge la nivelul la care se află Germania în domeniul integrării dispeceratelor pentru situații de urgență, a afirmat vineri, la Pitești, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, prezent la inaugurarea dispeceratului comun al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și Serviciului Județean de Ambulanță.

“Cât despre dispecerizarea integrată, poate că țara cea mai avansată în acest sens rămâne Finlanda, unde într-un dispecerat se face absolut totul (…) Germania are modelul în care există partea medicală cu partea de pompieri în același loc, în majoritatea Germaniei, iar asta este acum faza în care ajungem. (…) În toată Europa se discută acum mult mai mult despre integrarea dispecerizării și deciziei, așa că suntem sigur pe calea cea bună și cred că facem niște pași înaintea multor țări din Uniunea Europeană”, a declarat  secretarul de stat.

Raed Arafat a mai adăugat că România a reușit să ocupe un loc fruntaș în Uniunea Europeană și în ceea ce prevede implementarea numărului de urgență 112, fiind una dintre puținele țări care au reușit să-l implementeze ca număr unic de urgență. Multe țări au rămas atât cu numărul 112, cât și cu numerele vechi, astfel s-au creat multe confuzii.

Daniela Marinescu