9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:27

Raed Arafat, prima reacție după imginile de la Colectiv: Voi veni cu răspunsuri concrete după alegerile prezidențiale

spot_img

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a reacționat, joi seara, după apariția imaginilor de la Colectiv, publicate de jurnaliștii de la Libertatea.

Arafat a transmis într-un mesaj pe Facebook că va veni cu un răspuns. privind imaginile care arată intervenția din primele momente ale pompierilor la dezastrul din Colectiv,  după comemorarea victimelor de la Colectiv şi după alegerile prezidenţiale. El apreciază că ieșirile sale publice ar fi ”un element perturbator în aceste momente”. 

Având în vedere că se apropie comemorarea Colectiv, un moment emoţional major care trebuie respectat, dar şi faptul că se desfăşoară procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieşiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente. Vă asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate şi nu voi ezita să le aduc în faţa opiniei publice”, a scris Arafat, joi, pe Facebook

Raed Arafat mai spune că va răspunde punctual la toate întrebările ridicate și a precizat că nu a știut despre imaginile făcute publice joi. 

“Apreziez ca informatiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse. Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam”, a mai scris Arafat pe Facebook.

Într-o conferință de presă, șefii IGSU au precizat că imagunile privind intrevenția la incendiuș devastator de la Colectiv de acum patru ani au fost văzute de un grup restrâns de  ofiţeri superiori şi nu au fost date procurorilor care realizau ancheta în dosarul “Colectiv”.