2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 8:17
No menu items!

Raed Arafat mută războiul conspirațiilor la DIICOT. Le-a făcut plângeri pentru extremism celor care l-au amenințat cu moartea

spot_img

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a cerut DIICOT să investigheze amenințările primite de la un internaut care susține că a fost angajat al serviciilor de informații și că are dreptul să îl ucidă pentru că se face vinovat de crime împotriva românilor și este condamnat la moarte în țara de origine. Mesajul lui Raul Coltor a fost distribuit de peste 1.500 de persoane.

„Au fost două amenințări cu moartea, au fost publice. Este evident că au fost emise de oameni ca să facă rău. O plângere a fost pentru un film postat public, iar alta pentru postarea publică pe care o știe toată lumea. Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase. A trebuit să le depun pentru că nu poți permite așa ceva”, a declarat Arafat la ieșirea de la sediul DIICOT.

Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căreia viruslui SARS-CoV-2 nu există. Postarea fusese publicată pe Facebook și distribuită de peste 1.500 de ori.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care ulterior l-a şters.

Amenințările atrag competența DIICOT pentru că au fost încadrate ca atentat contra vieții săvârșit împotriva unei persoane care deține o funcție de demnitate publică. Dacă fapta pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu detențiune pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Și legea siguranței naționale pedepsește actele de terorism, sub forma acțiunilor și inacțiunilor îndreptate împotriva vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor ori având drept consecință moartea, lezarea integrității corporale ori afectarea sănătății fizice sau psihice a persoanei.

Raul Coltor este un cunoscut al DIICOT. Bărbatul s-a prezentat la sediul CSM în urmă cu un an, pe data de 14 iulie, susținând că nu a fost lăsat să depună o plângere la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, prin care afirma că există legături între cazul Caracal și exploatarea sexuală a minorelor în beneficiul militarilor americani de la Deveselu. Le-a arătat jurnaliștilor documente care arătau că îi fusese percheziționată casa de către procurorii DIICOT.