9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 1:53

Raed Arafat anunță când am putea reveni la o viață normală: “Pe la toamnă-iarnă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică seara la TVR că România are șanse mari să revină la o viață normală …dar nu prea curând.

Previziunea șefului DSU este că spre sfârșitul anului, românii vor putea simți o viață cu mult mai bună decât în ultimul an. Există, însă, două condiții: respectarea măsurilor sanitare și vaccinarea.

“Dacă campania de vaccinare merge foarte bine și sper să continue – avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are un număr suficient de oameni vaccinați – dacă totul merge bine, este posibil ca pe la toamnă- iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea.

Poate că va trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum oamenii de știință și de cercetare lucrează. Eu cred, către sfârșitul anului am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul la care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a declarat Raed Arafat la TVR.

În ceea ce privește tulpina britanică, mult mai contagioasă, Raed Arafat a spus că în România este sub control.