19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:45
No menu items!

Răducu: Absorbția fondurilor europene este acum de 60%. Sperăm să ajungem la 70%

spot_img

Absorbția fondurilor europene este în acest moment de 60% și se estimează că ar putea ajunge la 70% pe cadrul financiar 2007-2013, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene Aura Răducu.

”În momentul de față, gradul de absorbție este de 60%. El, de fapt, va fi calculat abia la sfârșitul anului viitor, pentru că între timp mai putem face plăți. Beneficiarii fac plăți până la finele acestui an, dar ei le transmit în anul viitor. În februarie o să avem o cifră mai exactă, sperăm să ajungem la 70%”, a spus Răducu, potrivit Agerpres.

Aceasta a menționat că dorește să facă o simplificare în procesul de atragere a fondurilor, care să ducă la creșterea gradului de absorbție a banilor europeni.

”Dorim să facem o simplificare. Acesta este un lucru extraordinar, care ar putea duce la creșterea gradului de absorbție și la implementarea unor proiecte cu impact mai mare în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială. Dorim să avem o metodologie mai clară”, a precizat ministrul Fondurilor Europene.