3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:22
No menu items!

Radu Tudor: Incidentul cu diplomatul român de la Chișinău este fabricat

spot_img

Analistul militar Radu Tudor a declarat pentru Sursa Zilei, că incidentul cu diplomatul român de la Chișinău este o „punere la cale a scandalului”.

„Avem de-a face cu un act premeditat, din punctul meu de vedere. Cel mai probabil, ataşatul militar a fost urmărit din momentul plecării sale de la recepţia la care a participat şi oprit în mod intenţionat, la filtrul organizat de poliţie, unde existau camere de luat vederi ale televiziunii lui Plahotniuc (Vladimir Plahotniuc – n.r.)”, a spus analistul.

Radu Tudor a precizat că „Poliţia are voie în general să oprească orice autoturism”, dar, „din păcate, acest gen de filtre în trafic se mai regăsesc doar în fostele tari comuniste”. „Adică să opreşti conducătorii auto fără vreun motiv anume, poate găsesc, ei, poliţiştii, ceva. Este un model de inspiraţie sovietică.

În opinia realizatorului tv, „ataşatul militar a greşit atunci când a coborât din maşină şi a oferit actele la control, plus supunerea la alt gen de proceduri. Putea invoca fără probleme imunitatea, n-a făcut-o. Poate aşa sunt instrucţiunile de aici, de la Bucureşti, să evite orice probleme cu autorităţile. Faptul că a consumat alcool nu-l exonerează de rasundere, dar nu pot ignora indicii destul de clare, pentru mine, ale punerii la cale a scandalului”. Radu Tudor precizeazăă că atunci când „vorbim despre lumea diplomatică și a serviciilor de informații, mai ales în spațiul ex-sovietic, coincidențele nu există. Băieții de la Est îți arată că au oriunde, în zona lor de influență, capacitatea să se razbune pe tine dacă le-ai provocat o problemă diplomatică sau de imagine”.