Radu Stroe: Siguranța cetățeanului, prioritatea Jandarmeriei

Radu Stroe: Siguranța cetățeanului, prioritatea Jandarmeriei

Radu Stroe: Siguranța cetățeanului, prioritatea Jandarmeriei

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, le-a transmis jandarmilor, marţi, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, că au ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

“Aţi dovedit că sunteţi o forţă credibilă în slujba semenilor şi prin propriile puteri v-aţi asigurat un loc de frunte între instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei. Nu uitaţi că, împreună cu celelalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, aveți ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, iar de la dumneavoastră cu toții așteptăm fermitate, legalitate și operativitate”, a spus Radu Stroe, în mesajul transmis jandarmilor.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul afacerilor interne a ţinut să-i felicite pe jandarmii implicaţi în misiuni de securitate internaţionale. “Doresc să-i salut și să-i felicit pe jandarmii români aflaţi în misiunea internaţională din Afganistan, dar şi pe cei care au contribuit semnificativ la misiunile de restabilire şi menţinere a păcii în Regiunea Kosovo. Prestigiul dobândit în plan internaţional prin executarea cu profesionalism a misiunilor NATO şi ONU demonstrează că sunteţi instruiţi şi educaţi să fiţi furnizori, garanţi şi apărători de linişte şi dreptate”, a spus Radu Stroe.

Festivităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române s-au desfăşurat, marți dimineață, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a şefului Departamentului Securitate Naţională, Iulian Fota, precum şi a ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.

La festivitate au participat, de asemenea, secretari de stat şi şefii de arme din MAI.

Raluca Dan

NICIUN COMENTARIU