0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 9:41
No menu items!

Radu Stroe: Problema legată de Roşca Stănescu nu se poate rezolva decât prin excluderea din PNL

spot_img

Rosca_SZ

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe a declarat, luni, că problema legată de senatorul Sorin Roşca Stănescu nu se va putea rezolva în alt mod decât prin excluderea acestuia din partid. Radu Stroe a precizat că pledează în favoarea excluderii lui SRS din rândurile liberalilor.

Radu Stroe a fost întrebat dacă este de aşteptat ca la şedinţa de luni după-amiază a conducerii PNL să se ajungă la excluderea senatorului Sorin Roşca Stănescu din partid.

Ştiu ceea ce a declarat preşedintele Antonescu, îl susţin în totalitate. Prin urmare azi va fi o discuţie foarte serioasă şi aproape că nu văd cum s-ar putea ieşi din această discuţie fără excludere. Nu văd cum.

Radu Stroe

vicepreședinte PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că a fost convocată şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului pentru luni, când va propune excluderea senatorului Sorin Roşca Stănescu din PNL.

În același timp, Radu Stroe a negat orice implicare a sa într-o eventuală suspendare a lui Traian Băsescu, într-o “triadă” din care ar mai face parte președintele fondator al PC, Dan Voiculescu și senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu.

Există de vreo două trei zile un anumit zvon cum că o anumită triadă “Voiculescu — Roșca Stănescu — Stroe” s-ar fi ocupat de o eventuală suspendare a președintelui Băsescu și că eu aș avea o anumită implicare într-o astfel de chestiune. Simt nevoia să fac această declarație publică: Nu există asemenea implicare, nu am dat și nici nu am luat vreun document de la Roșca Stănescu sau d-lui Plăiașu, un ofițer de altfel onorabil — șeful de la spălarea banilor — deci nu am dat nici nu am luat vreun document privitor la această chestiune. Prin urmare, totul este o minciună.

Radu Stroe

vicepreședinte PNL

ministru al afacerilor interne

Radu Stroe a subliniat că își asumă această declarație publică și a adăugat că, “undeva, underground, în subteran, lucrurile se învârt undeva în jurul ofițerului Neculae Plăiașu” șeful  Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, pe care l-a calificat ca fiind un ofițer de calitate. “Nu cred că să aibă vreo implicare pe această chestiune. Eu, în orice caz, nu i-am dat nici lui (lui Neculae Plăiașu – n.r.), nici lui Roșca Stănescu vreun document”, a arătat Radu Stroe.

Întrebat despre ce documente vorbește, Stroe a precizat că “despre documentele despre care se vorbește la televizor”.

Radu Stroe a adăugat că nu-și explică cum a ajuns numele lui într-o astfel de chestiune. “Nu pot să-mi explic cum a ajuns, nu înțeleg de ce. N-aș vrea să fac speculații acum. Nu știu. Trebuie să fie… întotdeauna există cineva în spate”, a afirmat ministrul afacerilor interne.

Raluca Dan