17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 15:14

Radu Stroe: jandarmii şi poliţiştii vor supraveghea permanent şcolile şi grădiniţele

spot_img

Radu Stroe: jandarmii şi poliţiştii vor supraveghea permanent şcolile şi grădiniţele

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a început elaborarea unui plan care să asigure supravegherea permanentă a şcolilor de către echipe formate din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţi ai Poliţiei locale, la o manieră care să atragă atenţia “celor care au gânduri rele”, a anunţat miercuri ministrul Radu Stroe.

Potrivit ministrului, elaborarea acestui plan, care presupune supravegherea inclusiv pe timpul nopţii a şcolilor şi grădiniţelor, a început în urmă cu trei zile, dar probleme vor mai apărea, deoarece Jandarmeria şi Poliţia nu intră în interiorul şcolilor.

Anunţul ministrului afacerilor interne a venit după ce premierul Victor Ponta i-a spus ministrului educaţiei că a observat apariţia unor noi cazuri de violenţă în şcoli şi i-a cerut să colaboreze cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a rezolva această problemă. “Am văzut că iarăşi avem cazuri de violenţă în şcoli. Vreau ca, împreună cu ministrul de interne, să vă uitaţi foarte atent să vedem ce se întâmplă. Este vorba, sigur, şi de accidente, dar…nu s-au mai întâmplat lucruri rele în ultimul timp şi nu ne-am mai preocupat la fel de mult, ori este un fenomen care nu cred că se stinge vreodată. Vreau să-l analizaţi împreună cu ministrul de interne şi, dacă e nevoie din nou de măsuri cât mai dure în acest sens, vă rog să veniţi şi să le luăm”, i-a spus Ponta ministrului educaţiei.

Premierul a apreciat că violenţa în şcoli este cea mai mare problemă şi reprezintă un fenomen, dar a arătat că nu vrea ca România să ajungă “ca America, să ne trezim că sunt omorâţi copiii în şcoli”. “Vreau să ştiu, când ne trimitem copiii la şcoală, că nu ni-i omoară nimeni şi nu ni-i bate nimeni. Sigur, după aia să şi înveţe, dar primul lucru  – să ştim că se întorc sănătoşi acasă”, a completat Ponta.

Un elev de la Colegiul Tehnic “Miron Nicolescu” din Capitală a fost înjunghiat în picior de un alt elev de liceu, pe Bulevardul Metalurgiei, din Sectorul 4, au precizat miercuri surse din Poliţie.

Tot miercuri, un elev de clasa a XIII-a de la Liceul Tehnologic “Mecanică Fină”, din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiat pe terenul de sport din curtea şcolii de un coleg din clasa a IX-a. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a declanşat o anchetă pentru a stabili modul în care sunt realizate serviciul pe şcoală şi paza, dacă există un program pentru prevenirea violenţei şi dacă acesta este respectat.

Raluca Dan