4.6 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 4:36

Radu Stroe: În Galaţi vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă

Radu Stroe: Siguranța cetățeanului, prioritatea Jandarmeriei

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a declarat, luni, la Galaţi, că în zonele din judeţ afectate de inundaţii vor fi instalate bucătării cu bucătari de la Armată, pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă. El a precizat că 200 de locuinţe modulare sunt deja disponibile.

Ministrul Radu Stroe a participat, la Galaţi, la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă. La finalul acesteia, ministrul a declarat  că principala problemă a autorităţilor este “luarea gunoiului”, respectiv a nămolului rezultat în urma inundaţiilor. De asemenea, Stroe a spus că în zonele afectate de inundaţii vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă.

“Principala problemă este luarea gunoiului şi să se dea cu substanţe dezinfectante. A doua problemă o reprezintă bucătăriile, să se facă mâncare caldă pentru cei sinistraţi şi suplimentarea, dacă va fi necesar, de la rezervele de stat, a ce va fi nevoie: pâine, zahăr, apă, ulei, tot ce e necesar pentru ca oamenii să aibă ce mânca în această perioadă până se stabilizează lucrurile”, a declarat ministrul. El a precizat că, în zonele afectate de inundaţii, vor fi instalate trei bucătării, iar Armata va pune la dispoziţie bucătari.

Radu Stroe a mai spus că pentru cazarea persoanelor sinistrate sunt deja disponibile 200 de locuinţe modulare provizorii şi că numărul acestora va fi suplimentat dacă va fi nevoie.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, potrivit unui bilanţ prezentat, duminică, la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

R.D.