3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:32
No menu items!

Radu Stroe despre șeful Poliției Olt: “Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie”

spot_img

Radu Stroe despre șeful Poliției Olt: "Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie"

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că şeful Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, comisarul șef Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există “atâta golănie”.

“Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisarul şef Ion Voicu -n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Radu Stroe a adăugat că de marţi va conduce altcineva IPJ Olt. Ministrul consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat şi fuge de răspundere.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Ion Voicu, trebuia să fie audiat marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus la instituţia condusă de acesta, de fostul ministru de Interne Mircea Duşa.

Comisarul şef Ion Voicu era aşteptat de Comisia de Disciplină a Ministerului Afacerilor Interne, însă a anunţat că nu se va prezenta, deoarece a intrat în concediu medical şi s-a internat în spital.

Voicu a fost internat în ultimele trei zile la secţia de cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marţi a intrat în concediu medical timp de două săptămâni. Potrivit unor surse din MAI, motivele pentru care șeful IPJ Olt a ajuns la spital ar fi “bătăi neregulate ale inimii”.

Unul dintre adjuncţii acestuia, comisarul şef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte la Poliţia Română, a anunţat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical. Totodată, celălalt adjunct al şefului IPJ Olt, comisarul şef Emilian Mladin, şi-a depus raportul de pensionare.

“Comisarul Mladin şi-a prezentat raportul, prin care solicită încetarea activităţilor în cadrul Inspectoratului. Dânsul îndeplineşte criteriile de pensionare şi a motivat într-un fel anume această decizie” a declarat, marţi, comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Concediul medical al şefului IPJ Olt şi cererea de pensionare a adjunctului şefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care o poliţistă din Olt a acuzat un ofiţer din Balş că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti.

Printre cei menţionaţi în plângerea poliţistei se numără şeful IPJ Olt, Ion Voicu, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea, sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Laurenţiu Turcin.

R.D.