5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:18
No menu items!

Radu Stroe: “Controalele urmăresc partea care ține de comportament”

spot_img

Radu Stroe

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a explicat joi că, în cazul controalelor pe care le-a dispus la toate inspectoratele de poliţie din ţară, este urmărită partea care se vede mai puţin şi care ţine de comportament.

“Să terminăm odată, trebuie să rupem pisica! Înţeleg că vor mai fi nişte probleme pe la Ilfov, pe la Sibiu, dar nu ştiu încă, aşteptăm rezultatele verificărilor”, a spus ministrul Radu Stroe, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul a subliniat că în România sunt 52.000 de poliţişti şi el trebuie să apere demnitatea acestor oameni. “Aceste cazuri sunt doar câteva – două, şapte, zece, 20, 50, nu ştiu, poate 100, dar ei sunt 52.000. Prin urmare, eu trebuie să apăr demnitatea instituţiei şi a acestor oameni care muncesc zi şi noapte”, a spus ministrul.

Întrebat dacă intenţionează să facă schimbări la conducerea Poliţiei Române în urma scandalurilor din ultima perioadă, Radu Stroe a precizat că nu a luat încă o decizie.”Nu ştiu încă, vom vedea cum se descurcă (şeful Poliţiei Române, Petre Tobă-  n.r.) în perioada următoare”, a conchis Radu Stroe.

Ministrul Radu Stroe a dispus o serie de controale la inspectoratele judeţene de poliţie “cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională, pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme”.

R.D.