18.2 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 2:23
No menu items!

Radu Mazăre se laudă cu dosarele DNA în conferințe de presă

spot_img

Mazare santier

Primarul Constanței a arătat azi, într-o conferință de presă adresele DNA primite pe numele Regiei Consiliului local, în legătură cu construcția cartierului de locuințe sociale din oraș. Investiția, care a fost de peste 7 milioane de euro, a fost comparată de Mazăre cu sumele cheltuite de fostul primar bucureștean Adriean Videanu, tot pentru realizarea unor locuințe sociale.

Astfel, primarul Constanței a arătat că a construit 906 locuințe cu 7 milioane de euro, în timp ce în mandatul său de primar al Capitalei, Adriean Videanu ar fi cumpărat 143 de unități locative cu 18 milioane de euro.

Potrivit primarului citat de corespondentul mediafax.ro, autoritățile locale sunt în procedură de licitație pentru un al doilea cartier social.

Întrebat de jurnaliști câte dosare au procurorii anticorupție pe numele său, Mazăre a spus că nu poate să le țină numărul.

“Sunt precum călugării budişti. Călugării budişti nu sunt călugări ca ai noştri pe toată viaţa. Ei vin, îşi pun roba portocalie şi stau călugări cât vor, după care ies în civilie. Aşa sunt şi dosarele mele: apar, dispar, se deschid, se închid, nu mai pot să le ţin numărul”

Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.

Sofia Marinescu