30.7 C
București
joi, 26 mai 2022 - 16:34
No menu items!

Radu Mazăre: Nicușor Constantinescu are o gaură cu puroi în burtă și nu poate veni din SUA

spot_img

Primarul Radu Mazăre susţine că starea sa de sănătate a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu este bună, acesta fiind reinternat şi operat din nou, la un spital din New York.

Mazare_Nicusor Constantinescu

Mazăre s-a prezentat la IPJ Constanța, unde se duce săptămânal, ca o condiţie a controlului judiciar, iar înainte de a intra în sediu a fost întrebat de jurnalişti ce mai ştie desprepreședintele CJ, Nicușor Constantinescu. Acesta a solicitat Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie, cererea urmând să fie judecată miercuri, 23 iulie, de instanță.

Mă tot întrebaţi când se întoarce, pe mine mă interesează cum se simte. Am vorbit cu el acum două zile. A fost operat din nou, este la New York. A fost internat două zile, i-au făcut morfină şi i-au mai făcut o gaură în burtă. Nu ştiu ce să vă zic, e amestecat, pentru că a făcut iar o pungă de puroi de 600 de miligrame. Nu e stabilă situaţia lui,

a spus Radu Mazăre.

El a precizat că din cauza acestor probleme vindecarea nu decurge aşa cum ar trebui, iar Nicuşor Constantinescu nu poate începe radioterapia.

Vorbeam cu el, nu e uşor, numai în sufletul lui să nu fii. Internat la New York într-un spital, singur, că nu avea nimeni voie să stea acolo la urgenţă, i-au făcut două zile morfină. Dacă i-au făcut morfină, vă daţi seama în ce stare e,

a mai spus primarul Constanţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, diagnosticat cu cancer la prostată, se află de mai multe luni la tratament în SUA. El a solicitat Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie, solicitarea urmând să fie judecată miercuri de instanţă.

O nouă propunere de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, formulată de procurorii anticorupţie, va fi dezbătută, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York.

Tribunalul Bucureşti stabilise iniţial ca această propunere să se judece luni dimineaţă, însă, ulterior, a amânat judecarea cauzei până miercuri. În aceeaşi zi, tot la Tribunalul Bucureşti, se va lua în discuţie şi cererea lui Nicuşor Constantinescu de prelungire a perioadei de şedere în SUA până la 1 octombrie.

Potrivit Codului de procedură penală, pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa va fi emisă o citaţie de prezentare în faţa judecătorilor. În cazul în care instanţa din Capitală va dispune arestarea sa, Poliţia Română va emite un nou mandat internaţional de arestare.

CJ Constanţa a transmis, în ultima perioadă, mai multe documente medicale semnate de diverşi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu este transportabil în România, având în vedere starea sa de sănătate.

M.N.