-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:32
No menu items!

Radu Mazăre a scăpat de “beciul domnesc”

spot_img

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va fi cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro

Mazare-3_SZ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri, propunerea de arestare a procurorilor DNA, atât pentru Radu Mazăre, cât și pentru afaceristul Sorin Strutinsky. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese (două infracţiuni). De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Mazăre a venit la audieri la DNA pregătit pentru “beciul domnesc”, cu o geantă în care spunea că are un trening, o carte, o cruce și ceva de mâncare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit 9 milioane de euro de la reprezentanţii a mai multor societăţi comerciale, care au câştigat licitaţii la Primăria Constanţa.

Primarul Constanței este cercetat de DNA în mai multe dosare, iar într-una din cauze este judecat, alături de fostul președinte al CJ Constanța, Nicuor Constantinescu, de magistrații Curții de Apel București, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri.

M. N.