12.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 5:09

Radu Ghețea nu vorbește despre creditul Ioanei Băsescu din cauza secretului bancar

spot_img

Ghetea_Comisie_SZ

Președintele CEC Bank, Radu Gheţea, a fost audiat, luni, la Comisia de buget-finanţe din Senat în cazul creditului acordat fiicei preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, pentru a achiziţiona un teren de peste 290 de hectare în comuna Nana, din judeţul Călăraşi. Tot luni sunt audiaţi directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi vicepremierul Daniel Chiţoiu. Şeful CEC, Radu Gheţea, a refuzat să răspundă întrebărilor comisiei invocând secretul bancar.

Suntem în cvorum de şedinţă, 8 membri din 11. Menţionez că avem 3 colegi care lipsesc, doi de la PDL, care au anunţat deja că nu vor participa la lucrările comisiei de anchetă şi reprezentantul PP-DD. Astăzi de la ora 11,00 avem invitat pe domnul Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. De la ora 12,30 invitat este domnul Nicolae Cinteză, director al Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României, iar de la 13,30, domnul Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru de Finanţe

Cosmin Nicula
preşedintele comisiei

În cadrul ședinței de luni va fi citit şi raportul BNR în cazul creditului acordat de CEC Ioanei Băsescu, iar concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

Radu Gheţea declara în data de 29 noiembrie că nu au fost încălcate normele BNR şi nici cele ale CEC în cazul creditului acordat Ioanei Băsescu.

Valeriu Motoc