17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 12:01
No menu items!

Radu F. Alexandru: Decizia lui Ponta de a intra în campanie, inacceptabilă UPDATE

spot_img

Radu F. ALexandru nu vede cu ochi buni decizia premierului de a pleca în campanile şi de a lăsa Executivul pe mâna secretarilor de stat.  ARD respinge cu fermitate decizia ,aberantă a premierului de a intra în campanie electorală şi de a delega atribuţiile secretarilor de stat, solicitându-i astfel primului ministru să îşi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat în faţa Parlamentului.
,,Este vorba de un grav abuz, este vorba de o flagrantă încălcare a unor principii constituţionale de care se face vinovat premieul Victor Ponta. În fapt este vorba de aberanta decizie luată de premierul Victor Ponta de a intra în campanie electorală împreună cu toţi membrii Cabinetului şi de a delega atribuţiile secretarilor de stat. Este o măsură fără precedent în 22 de ani de zile pe care ARD o respinge cu toat fermitatea”, a explicat liderul PDL. El a susţinut că delegarea atribuţiilor primulu ministru se poate face numai în ,condiţii excepţionale, fapt ce arată că decizia lui Ponta este inacceptabilă.

,,Delegarea atribuţiilor primului ministru poate avea loc numai în condiţii excepţionale, subliniez în condiţii excepţionale, fapt care face ca demersul, ca iniţiativa premierului Victor Ponta să fie inaceptabilă. Dacă asupra profesionalismului vicepremierului Florin Georgescu, în general opiniile sunt dintre cele mai favorabile, secretarii de stat, sinecuriştii USL  care sunt astăzi lăsaţi la butoane s-au ilustrat pe parcursul celor şase luni ca nişte oameni lipsiţi de orice expertiză, de orice capacitate de a gestiona aşa cum se cuvine problemele ministerelor”, a comentat democrat-liberalul. (A.M)

UPDATE: Plecarea lui Ponta în campanie,  o perioadă de neguvernare

Ungureanu recunoaşte că  este  firesc ca fiecare să aspire la un loc în Parlament, doar că decizia primului ministru de a pleca în campanie ,diminuează dramatic capacitatea de administrare pe care o are Executivul prin delegarea atribuţiile ,la un nivel inferior.

,,Aflăm astăzi că jumătate din Guvern pleacă în campanie electorală. Nimic de zis, e firesc să aspire fiecare la un loc în Parlament. Aceasta, însă, diminuează dramatic capacitatea de administrare pe care Executivul o are. Delegând atribuţiile un nivel inferior, şi de reprezentare, dar şi capacitate decizională, Guvernul îşi pierde din putere, îşi pierde din autoritate, îşi pierde din capacitatea de a guverna”, a declarat Ungureanu.