23.3 C
București
duminică, 14 august 2022 - 6:50
No menu items!

Radu Cernov, fostul asociat al ministrului Șova, a devenit unul dintre șefii Transgaz

spot_img

Radu Cernov, fostul asociat al ministrului Șova, a devenit unul dintre șefii Transgaz

Radu Cernov, partener la casa de avocatură ”Enescu, Panait, Pop și Asociații”, este unul dintre cei patru membri proaspăt numiți în Consiliului de Administrație ai companiei Transgaz. Cernov a fost asociat al ministrului Marilor Proiecte Naționale, Dan Șova, la casa de avocatură ”Șova și Asociații” în perioada 2007-2009.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, cei patru membri în CA-ul Transgaz sunt Petru Văduva, CEO al Țiriac Holdings, Mihaela Preda, director în cadrul Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), Ion Sterian, membru în AGA Transgaz din 2007, dar și director executiv Direcția Tehnică la RAAPPS, și Radu Cernov.

Acesta din urmă a fost de mai multe ori în vizorul presei, numele său fiind legat de cel al ministrului Șova. Ambii au fost acuzați de căpușarea, în perioada 2007-2008, a complexurilor energetice Rovinari și Turceni cu peste 1,2 milioane de lei, prin diferite contracte de asistență juridică.

“In selectarea celor patru candidati finali din lista scurta de 12, s-a avut in vedere necesitatea realizării unei configurari a viitorului Consiliu de Administratie al Transgaz care sa asigure ca in echipa de conducere ne-executiva exista o gama suficient de larga de tipuri de expertiza, care va facilita realizarea obiectivelor strategice ale companiei”, se arata in comunicatul de presa al Ministerului Economiei.

Cosmina Croitoru