3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 4:21
No menu items!

Radu Berceanu, vizat de ancheta privind proiectul de la Roşia Montană

spot_img

Berceanu_SZ

Radu Berceanu ar putea intra în atenția procurorilor în cazul acordării licenței de exploatare la Roșia Montană companiei Gold Coproration.

Comisia parlamentară de anchetă privind proiectul de la Roşia Montană şi-a finalizat investigaţiile, marți, o dată cu respingerea în plenul Senatului a proiectului de lege privind exploatările miniere din această zonă. Doar că scandalul “Roşia Montană” este departe de a se fi încheiat. Asta pentru că parlamentarii din Comisia specială au trimis toate documentele la Parchetul General.

Senatorul Ilie Sârbu (PSD) a atras atenţia că mulţi dintre cei care şi-au pus iniţial semnătura pe documentele în baza cărora a fost acordată licenţa de exploatare nu vor dormi liniştiţi. Aluzia a fost făcută la adresa fostului ministru al industriilor Radu Berceanu, cel care în 1998 a semnat mai multe documente, atât referitoare la acordarea licenţei către Gold Corporatio, dar şi la transferarea licenţei, cu titlu gratuit, de la acţionarul minoritar român la acţionarul majoritar străin. Tot printr-o semnătură a lui Radu Berceanu statul român a acceptat să-i scadă acţiunile la societatea care urma să facă exploatarea, de la 33% la 19%.

Ilie Sârbu a arătat că, în faţa unor documente atât de importante, Parchetul General nu-şi va permite “să se joace”.

Nicoleta Vera