18 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 20:11
No menu items!

Radu Banciu a pierdut procesul cu Antena

spot_img

Este al doilea proces de calomnie pierdut de realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu”

banciu1

Radu Banciu și postul de televiziune B1 TV au pierdut procesul intentat de Antena Group, Antena 2 şi Antena 3, scrie paginademedia.ro. Judecătoria Sectorului 1 îl obligă pe prezentatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” să plătească câte 50 de lei către fiecare dintre reclamante şi să îşi exprime scuzele în mod public.

Instanţa de judecată din Capitală a admis plata a câte 50 de lei către fiecare dintre entităţile reclamante, „cu titlul de despăgubiri pentru prejudiciul moral produs reclamantelor“, totodată obligându-l pe Radu Banciu la exprimarea de scuze în mod public în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu“, difuzată pe B1 TV. Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

În iarna anului trecut, Radu Banciu şi B1 TV au mai pierdut un proces cu Andreea Berecleanu, realizatoarea Observatorului de la ora 19, mai scrie paginademedia.ro. Aceasta a cerut daune morale de 30.000 de lei şi scuze publice după ce prezentatorul B1 TV a afirmat într-o emisiune din luna mai că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze“. Banciu a mai vorbit şi despre o presupusă relaţie cu Dan Diaconescu. Decizia din procesul de calomnie intentat de jurnalistă împotriva lui Radu Banciu a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Olimpia Diaconiuc