29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:41
No menu items!

„Rădoi, s-a terminat!”

spot_img

„Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, șinele să fie ocupate prin multiple infracțiuni. Voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge!”, a fost mesajul dur transmis de ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, vineri după-amiază, la aproape 10 ore de la blocarea metroului de către sindicaliștii conduși de Ion Rădoi. A fost, cu siguranță, cel mai dur mesaj public pe care liderul sindical l-a primit până acum de la un ministru al transporturilor. 

Într-o scurtă conferință de presă, Cătălin Drulă a vorbit despre „un buboi enorm” lăsat de miniștrii transporturilor să se formeze la metroul bucureștean. „Câtă vreme sunt eu aici vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei, e vorba de o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse recurge la santaj”, a adăugat Cătălin Drulă.

„Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, a decis că singurul lucru ce trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Și îi spun, foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge, e inadmisibil ca o infrastructură critică să fie blocată, ca șinele să fie ocupate”, a  completat spus ministrul transporturilor. Drulă a  anunțat că a făcut o plângere penală pe care a înaintat-o DNA. Cele mai grave abateri de care îi acuză pe Rădoi și pe oamenii lui sunt șantajul și zădărnicirea combaterii bolilor, după ce bucureștenii au fost nevoiți vineri să se înghesuie în mijloacele de transport în comun la suprafață.

„Ați dat un oras peste cap. Păi voi unde vă credeti? V-a mers până acum. Nu vă mai merge”, a continuat ministrul transporturilor, amintind că pagubele de milioane de lei de la metrou, cauzate de așa-zisa grevă de vineri, vor trebui recuperate de la cei responsabili de protestul ilegal.

„E absolut imperativ ca metroul să circule din nou, urgent. Autoritățile de ordine publică trebuie să își facă datoria, numai ele pot să elibereze șinele de acești ilegaliști. Cer autorităților responsabile cu ordinea publică să restabilim circulația metroului”, a fost apelul făcut de ministru. 

CITEȘTE ȘI: Sindicaliștii de la Metrorex anunță că suspendă greva, dar țin închis până sâmbătă. Transmit bucureștenilor “Multă sănătate!”

Ministrul Transporturilor a făcut plângere penală la DNA împotriva sindicaliștilor de la metrou, Metrorex la DIICOT