26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 17:43
No menu items!

Radiațiile emise de dispozitivele wifi, motiv de îngrijorare

spot_img

wireless

Aproape toată populația utilizează dispozitive wifi fără să se gândească la consecințe, dar într-un număr din ce în ce mai mare, oamenii devin tot mai îngrijorați de problemele de sănătate provocate de utilizarea acestor tehnologii.

Șeful celei mai mari companii de telecomunicații din Belgia, Belgacom, Didier Bellens, a ales nu doar să nu aibă wifi la etajul unde este situat biroul lui, ci și să nu folosească telefonul mobil, doar pe cel fix.

Deși este președinte al Belgacom, Didier Bellens a dorit să le exprime și altor persoane despre aceste chestiuni, vizându-i, în special, pe tineri.

Nivelele de radiație emise de wifi sunt destul de mici, însă problema este natura acestor câmpuri electromagnetice. Aceste frecvențe pulsate și modulate sunt deosebit de vătămătoare biologic, iar acumularea tuturor acestor surse și opțiuni reprezintă un real motiv de îngrijorare.

Cercetările arată că persoanele care folosesc masiv wifi-ul au prezentat simptome precum dureri de cap, amețeală, ritm cardiac rapid, oboseală, amorțeală sau greață.

D.M.