-2.8 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 7:52
No menu items!

RADET opreşte din nou apa caldă în sectoarele 2, 3 și 4 ale Capitalei

spot_img

Sute de mii de bucureşteni vor rămâne din nou fără apă caldă miercuri

radet 3

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat că opreşte din nou, miercuri, apa caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, însă de această dată este vorba despre probele de presiune necesare la începutul sezonului rece.

RADET a mai precizat că aceste probe, care vor începe cu ora 09.00, se vor executa în următoarele zone:

  • Sector 2: Bd. Ștefan cel Mare, bd. Lacul Tei, Șos. Colentina, bd. Basarabia, str. Teiul Doamnei, șos. Fundeni, șos. Pantelimon, Șos. Mihai Bravu, șos. Iancului, Calea Moșilor, Bd. Barbu Văcărescu; bd. Chișinău; șos. Morarilor;
  • Sector 3: Bd. Camil Ressu, bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Theodor Pallady, Bd. Liviu Rebreanu, str. Câmpia Libertății, Calea Vitan, Șos. Mihai Bravu, bd. Mărășești, bd. Unirii, Calea Călărași, Str. Labirint;
  • Sector 4: Bd. Constantin Brâncoveanu, șos. Berceni, șos. Olteniței, șos. Giurgiului, Bd. Gheorghe Șincai, Bd. Tineretului, Bd. Alexandru Obregia, str. Luica, Str. Nițu Vasile, Calea Văcărești.

 “În situaţia în care vor fi identificate probleme, personalul specializat din cadrul Regiei va interveni operativ pentru izolarea şi remedierea acestora”, mai precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor regiei, executarea probelor de presiune în reţeaua primară se impune prin normele tehnice de exploatare a acestora, pentru limitarea riscurilor apariţiei unor disfuncţionalităţi sau întreruperi în furnizarea serviciilor, în anotimpul rece.

RADET a efectuat, în ultima zi a lunii septembrie, probe de presiune pentru sectoarele 1, 5, 6 şi, parţial, pentru sectorul 4.

Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 nu au avut apă caldă, câteva zile la rând, începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obişnuite în urma reducerii cantităţii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunţat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 şi 5, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către ELCEN.

Începând din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sâmbătă, Distrigaz a anunţat că a reluat furnizarea la parametri normali.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de peste 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplatită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

 Andreea Brînzei