5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:52
No menu items!

RADET începe probele în sistemul de încălzire al Capitalei

spot_img

foto: bucurestiul.net
foto: bucurestiul.net

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti începe marţi probele în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distribuţie şi furnizare a energiei termice și se vor desfăşura în toate sectoarele din Capitală, precizează un comunicat de presă al RADET.

Asociaţiile de proprietari care nu doresc să beneficieze, în acest moment, de energie termică pentru încălzire au posibilitatea să-şi regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu, închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor, a precizat RADET.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

Spitalele, şcolile şi grădiniţele din Capitală racordate la sistemul centralizat de încălzire pot solicita de luni reluarea alimentării cu energie termică în regim permanent.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

A.V.