5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:46
No menu items!

RADET amenință că oprește apa caldă și căldura de duminică

spot_img

RADET a anunțat, vineri dimineața, că va opri apa caldă și căldura în București duminică. Afirmațiile șefilor Regiei sunt contrazise însă de alte instituții bugetare.

Se va sista furnizarea apei calde și căldurii de duminică în Capitală, din cauza datoriilor istorice”, a declarat Gabriel Dumitrașcu, președintele Consiliului de Administrație RADET, într-o conferință de presă.

Cât de reală este însă această amenințare?

Cu o săptămână în urmă, oficialii RADET au făcut un anunț similar. Atunci au amenințat însă cu “iminenta sistare a activității” ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN. Primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a intervenit spunând că s-au deblocat fonduri, urmând ca ulterior să acceseze un credit de la Trezorerie. El spunea vinerea trecută că va garanta livrarea gazului încă două săptămân și explica că, în fiecare an, subvenția Primăriei pentru RADET a fost tot mai mică, ceea ce a dus la actuala criză.

La rândul lui, ministrul energiei, Andrei Gerea, acuză la momentul respectiv încercarea de manipulare și politizare a subiectului și vorbea de “tentative de alarmare a populației. “Sperăm în continuare la o atitudine responsabilă și de colaborare din partea RADET și a Consiliului Municipal”, a afirmat Gerea.

Iar Marcel Octavian Nicolăescu, director general ELCEN, a precizat că bucureștenii vor avea în această iarnă apă caldă și căldură. “La Romgaz plătim în fiecare zi consumul curent pâna la momentul 15 noiembrie când trebuie să eșalonăm aceste datorii care sunt acumulate la ei, determinate de faptul că RADET nu ne-a platit factura de gaze. Acum încasăm factura lunii aprilie 2013, iar la subvenție suntem la ianuarie 2014”, a spus Nicolăescu.