9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:53
No menu items!

Rachete lansate din Fâşia Gaza asupra Israelului, după expirarea armistiţiului

spot_img

Mii de locuitori din Gaza se refugiază de teama loviturilor israeliene

 gaza

Cel puțin cinci rachete au fost trase vineri din Fâșia Gaza către Israel după expirarea unui armistițiu de 72 de ore pe care mișcările palestiniene au anunțat că nu vor să-l prelungească, a indicat armata israeliană, transmite AFP.

După aproape o lună de conflict extrem de sângeros – soldat cu moartea a aproximativ 1.600 de palestinieni -, Israelul şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas au convenit asupra unui armistiţiu de 72 de ore pentru a lăsa loc negocierilor indirecte sub egida Egiptului, la Cairo.

În absenţa unui acord la aceste discuţii care s-au blocat pe tema ridicării blocadei pe care Israelul a impus-o Fâşiei Gaza în 2006, mişcările palestiniene au anunţat că încetarea focului nu mai este în vigoare, dar negocierile continuă.

“Mişcările palestiniene refuză prelungirea armistiţiului, dar negocierile continuă”, a declarat pentru AFP Fawzi Barhoum, purtător de cuvânt al Hamas în Gaza la 05.00 GMT (08.00 ora României), ora la care a expirat încetarea focului.

De teama unor noi lovituri aeriene israeliene, mii de palestinieni își părăseau vineri casele din estul orașului Gaza, în timp ce drone israeliene survolau enclava odată cu expirarea armistițiului, au relatat martori și un jurnalist al AFP de la fața locului.

C.A.