2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:21
No menu items!

“Rabla 2014” începe marți pentru persoane fizice. Câte tichete sunt disponibile

spot_img

program-rabla

Programul “Rabla 2014” începe marţi pentru persoane fizice, pentru care sunt disponibile 17.000 de tichete, alocate electronic dealerilor, cei care îşi casează maşina mai veche de opt ani primind la cumpărarea unui autoturism nou o reducere de 6.500 de lei, a anunţat luni ministrul mediului, Attila Korodi.

Ministrul mediului a precizat că cetăţenii se pot duce de marţi, de la ora 11.00, să se înscrie la dealerii validaţi în program, pentru a primi tichetele alocate.

Și în acest an va fi acordat, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, un eco-bonus în valoare de 500 de lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.

Cei care doresc să se înscrie anul acesta în programul “Rabla” o vor putea face la orice dealer dintre cei validaţi. Distribuţia tichetelor Rabla nu a mai fost făcută, ca în anii trecuţi, pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice fiind extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi. Tichetele nu mai sunt distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile odată cu lansarea programului.

R.D.