19.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 11:35
No menu items!

Război USL, ARD, PP-DD. A început campania electorală

spot_img

A început campania electorală. Candidaţii la parlamentare au la dispoziţie o lună de zile pentru confruntări în scopul obţinerii unui fotoliu de senator sau deputat. Pentru a nu pierde nici un minut, reprezentanţii principalelor forţe politice care au intrat în lupta electorală au început lipirea afişelor şi împărţirea pliantelor încă de la miezul nopţii.

USL, ARD şi PP-DD sunt prinipalii competitori în această campanie electorală. Au fost lansaţi candidaţii, au fost făcute publice programele electorale, au fost stabilite imnurile electorale. Tot ce mai au de făcut aspiranţii la fotoliul de parlamentar este să convingă alegătorii să le încredinţeze voturile.

Alianța România Dreaptă (ARD) compusă din PDL, Forța Civică și PNȚCD intră în campanie cu mesajul „Repornim inima României” şi speră să obţină 30% dintre voturile alegătorilor, ceea ce i-ar permite formarea unei majorităţi parlamentare împreună cu alte forțe politice din Parlament. Pentru a-şi atinge obiectivul, ARD se bazează pe o serie de oameni noi, un mesaj clar pentru electoratul de dreapta.

Alianța USL compusă din PSD, PNL, PC, UNPR, intră în competiție cu mesajul “Pentru România Puternică” şi intenţionează să strângă peste 60% dintre mandatele de parlamentar, astfel încât să poată forma viitorul guvern fără să aibă nevoie de parteneri politici. Liderii USL încearcă să câştige admiraţia alegătorilor acordând o importanţă deosebită, potrivit programului de guvernare, sectorului agricol şi energetic.

PP-DD încearcă să-i prindă din urmă pe competitorii principali ai campaniei, USL şi ARD. Cu candidaţi de toate soiurile, adunaţi de pe la toate partidele, formaţiunea lui Dan Diaconescu are toate şansele să ajungă în Parlament dacă ne luăm după ultimele sondaje electorale, în care PPDD este cotat între 11 şi 14%. Dan Diaconescu se bazează pe un discurs anti-sistem și anti-corupție, discurs adresat celor săraci, foarte nemulțumiti de actualele guvernări. (A.M)