6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:35
No menu items!

Răzvan Nicolescu vrea ”să schimbe sistemul”, prin aducerea de tineri cu studii în străinătate

spot_img

Departamentul pentru Energie vrea să angajeze peste 30 de tineri absolvenți

nicolescu

Departamentul pentru Energie a început procedurile pentru scoaterea la concurs, în următoarele luni, a peste 30 de posturi destinate tinerilor absolvenți, potrivit Agerpres.

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, s-a întâlnit joi cu tinerii stagiari care au ales Departamentul pentru Energie, în cadrul celei de-a două ediții a programului de internship demarat la nivelul administrației publice centrale de către Guvernul României.

”Sistemul energetic românesc are nevoie de o schimbare. Există o rezistență foarte mare la schimbare, iar schimbarea poate fi făcută numai cu ajutorul unor oameni noi, tineri, care au studii în străinătate, și nu de către cei care de 25 de ani se află în diverse funcții publice și se agață cu disperare de ele”, a declarat Nicolescu, citat de un comunicat al instituției.

”’Valorile Departamentului pentru Energie sunt profesionalismul, integritatea și transparență. Am fi bucuroși dacă la finalul stagiilor de practică cel puțin unii dintre acești stagiari vor fi de acord să se alăture proiectului nostru de schimbare fundamentală a sistemului”, a mai spus Nicolescu.

Joi, 160 de tineri au început stagiile de practică la Guvernul României, în ministere și în alte instituții publice.

S.Z.