15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:48

Războiul Ponta-Băsescu, etapa locativă. Premierul îl lasă pe preşedinte fără piscină

spot_img

Piscina_Vila Dante

Vila Dante, situată lângă Vila Lac 3 – reşedinţa oficială a preşedintelui României -a devenit mărul discordiei între Palate. Premierul Victor Ponta a anunţat, marți, că are oferte pentru închirierea acestei vile si că, în cel mai scurt timp, vor fi semnate actele cu o ambasadă interesată de această locaţie.

Am evaluat cât ar costa chiria lunară pe care RAAPPS doreşte să o încaseze, e vorba de o chirie semnificativă, pentru că totuşi e o vilă în zona zero a Bucureştiului şi avem deja negocieri cu una dintre ambasade pentru a o închiria şi statul român şi Guvernul şi bugetul ţării să beneficieze de chiria lunară în urma acelei vile. Potrivit estimărilor,ar fi vorba de aproximativ 20 de mii de euro pe lună

Victor Ponta
prim-ministru

Vila Dante este extrem de importantă pentru Traian Băsescu. Surse politice au afirmat, în repetate rânduri, că şeful statului ar dori să se mute aici după terminarea mandatului la Cotroceni – el având acest drept acordat prin lege foştilor preşedinţi. Mai mult, Băsescu foloseşte aproape zilnic piscina din interiorul Vilei Dante, având în vedere că înotul este, după cum el însuşi mărturisea, sportul care îl menţine în formă.
Victor Ponta nu s-a limitat la Vila Dante. El a acuzat și luxul de care beneficiază Băsescu în vila de la Neptun – vila lui Ceauşescu. Premierul a promis că atunci când Băsescu îşi va termina mandatul, va da aprobare jurnaliştilor pentru a filma în interiorul acestei vile.

Potrivit unor surse, sunt negocieri pentruj închiriere cu Ambasada Canadei, Consulatul SUA și o ambasadă a unei țări arabe. Viitorul ocatar se va obliga prin contract să suporte cheltuielile cu întreținerea curții interioare.

Nicoleta Vera