-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 12:20
No menu items!

Răsvan Popescu de la CNA nu mai este în conflict de interese

spot_img

rasvan-popescu

Fostul președinte al Consiliului Național al Audiovizualului, Răsvan Popescu, în prezent membru al Consiliului, a declarat, joi, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a infirmat acuzația de conflict de interese pe care i-a adus-o Agenția Națională de Integritate și a dispus neînceperea urmăririi penale.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a infirmat acuzația de conflict de interese pe care mi-a adus-o ANI și a dispus neînceperea urmăririi penale,

a anunțat Răsvan Popescu în ședința CNA.

Anul trecut în luna august, ANI a stabilit că, în calitate de membru al CNA (mandatele 2006 — 2012, 2012 — 2018) și de președinte al CNA (29 iunie 2007 — 19 decembrie 2012), Răsvan Popescu a soluționat cereri și a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizații de licență audiovizuală pentru SC Pro TV SA. În același timp, Răsvan Popescu s-a aflat în relații comerciale și a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 euro de la SC Media Pro Pictures SA.

Conform inspectorilor de integritate, atât Pro TV SA, cât și Media Pro Pictures SA au același acționar — CME Investments B.V.

Răsvan Popescu a anunțat la acea dată că va contesta în justiție concluziile ANI, pe care le-a considerat neîntemeiate.

S.M.