3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:32
No menu items!

Răsturnare de situație: Avionul aparținând Malaysia Airlines nu a căzut în Oceanul Indian

spot_img

Avionul dispărut nu s-a prăbușit în locul unde au fost detectate semnale acustice

 malaysia-semnale-acustice1

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la începutul lunii martie nu s-a prăbușit în zona din sudul Oceanului Indian unde au fost detectate semnale acustice, au anunțat joi anchetatorii, relatează AFP.

Operațiunea de căutare efectuată de către un robot submarin în locul în care au fost înregistrate emisiile, lăsând să se înțeleagă că provin de la cutii negre, s-a dovedit nefructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internațional de cercetări (JACC), cu baza în Australia.

„JACC poate informa că nicio urmă de rămășițe de la avion nu a fost descoperită de către vehiculul submarin autonom” și Agenția australiană de securitate a transporturilor a concluzionat că „poate fi exclusă posibilitatea ca zona respectivă să fie cea în care s-a prăbușit zborul MH370”.

Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a parcurs 850 km2 din Oceanul Indian pentru a încerca să localizeze epava Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 persoane la bord.

C.A.