3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:17
No menu items!

Răspunsul Ungariei la declarațiile lui Traian Băsescu: Ungaria şi România împărtăşesc interesul protejării minorităţilor

spot_img

Ungaria şi România împărtăşesc interesul protejării minorităţilor etnice, iar Ungaria este angajată într-un dialog constructiv cu România în privinţa acestui subiect, a afirmat luni seara Ministerul ungar de Externe, răspunzând unor declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

Ambasadorul ungar în România Oszkar Fuzes a prezentat poziţia ţării sale Ministerului român de Externe, se arată într-un comunicat al ministerului ungar.

Fuzes a transmis că Ungaria este angajată în menţinerea stabilităţii în regiune şi în garantarea drepturilor omului şi a drepturilor minorităţilor etnice.

Ministerul ungar a reacţionat astfel în urma unor declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu care a spus luni, la un forum în Ţinutul Secuiesc, că Ungaria a devenit un “focar de instabilitate” în privința problemelor minorităților etnice și că România își va asuma rolul “punerii la punct a Budapestei”.

În plus, Băsescu a apreciat că “politicieni unguri de elită” care au participat la evenimente culturale maghiare au “depăşit limitele decenţei”, un lucru “care ar urma să nu se mai repete”.

Potrivit MTI, Ministerul ungar de Externe subliniază că Guvernul de la Budapesta a susţinut în mod constant doleanţele etnicilor maghiari din România, exprimate în mod democratic şi respectând normele şi practicile europene.

R.D.