4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:33
No menu items!

Răniți în explozia de la Bumbești-Jiu, aduși la București

spot_img

O persoană rănită în deflagraţia care a avut loc într-un bloc de garsoniere din localitatea Bumbeşti-Jiu este transportată la Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Elicopterul de tip EC 135 din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie a decolat în jurul orei 11.00, iar persoana rănită va fi adusă la Spitalul de Oftalmologie din Capitală.

Aeronava a aterizat pe Stadionul Dinamo în jurul orei 14.30.

Potrivit informaţiilor MAI, la bordul aeronavei se află un echipaj de zbor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi o echipă medicală din cadrul UPU SMURD Bucureşti, compusă din un medic şi un asistent.

O persoană în vârstă de 43 de ani, cu arsuri de gradele I şi II pe 50% din suprafaţa corpului, a fost transportată la Spitalul de Arşi din Capitală, în urma exploziei produse în noaptea de joi spre vineri la un bloc de garsoniere din oraşul Bumbeşti-Jiu, eveniment soldat cu trei răniţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Augustin Malacu, a declarat că explozia s-a produs din cauza unor acumulări de gaze, nefiind urmată de un incendiu. În urma suflului au fost afectate zece garsoniere, oamenii fiind evacuaţi din imobil.