13.4 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 23:25

Răcoritoare pentru zile însorite

Răcoritoare pentru zile însorite

Limonadă, shake, punci, smoothie sau ceai, o băutură răcoritoare este extrem de binevenită şi ajută organismul să se păstreze hidratat în perioada călduroasă.

Ice tea cu zmeură și mentă. Aromat și rapid, cuprinde următoarele ingrediente: zmeură, zahăr brun, ceai de mentă, frunze de mentă și gheață.

Băutură cu zmeură şi limetă. În anotimpul fructelor răcoritoare, o băutură energizantă este perfectă, mai ales când se prepară atât de uşor.

Ceai alb răcoritor. Ice-tea-urile au efect răcoritor şi sunt foarte la îndemână. Un amestec de ceai alb, mentă şi alte plante, adăugat, în stare proaspătă, în apă fierbinte, se serveşte rece, cu gheaţă.

Limonadă din lămâi cu limetă şi mentă. Simplă şi răcoritoare, băutura perfectă pentru zile fierbinţi are o aromă deosebită. Gheaţa accentuează senzaţia de răcorire şi face limonada mai pregnantă.

Limonada cu pepene roşu. Pepenele roşu amestecat cu suc de lămâie dă o băutură deosebită, iar menta şi gheaţa adăugate oferă un plus de răcoare.

Shake cu căpşuni. Cu fructe proaspete sau congelate, lapte sau iaurt, amestecate în blender, shake-ul se pregăteşte uşor şi se serveşte rece, pentru ca savoarea şi senzaţia de răcoare să persiste.

Smoothie de sezon. În funcţie de fructele preferate, putem prepara smoothie rapid şi delicios – banane, piersici, căpşuni, fructe de pădure, pere, pepene. Putem adăuga sirop de mentă, frunze de mentă, felii de limetă sau portocală şi gheaţă.

 Roxana Mera

Articolul precedentPepenii hidratanţi
Articolul următorCireşele cercelate