10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:05

Putin: Un război civil real este în desfășurare în Ucraina

spot_img

 „Am făcut un lucru bun” în Crimeea, apreciază Putin, cu 48 de ore înaintea alegerilor prezidențiale

Putin: Orice ingerință externă în treburile Rusiei este inacceptabilă

Președintele rus Vladimir Putin a estimat vineri că Ucraina se confruntă cu un ”război civil real”, cu 48 de ore înaintea alegerilor prezidențiale în fosta republică sovietică, unde forțele armatei regulate se opun insurgenților proruși în estul țării, relatează France Presse.

Criza în Ucraina ”a izbucnit pentru că (președintele ucrainean Viktor) Ianukovici a respins Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. O lovitură de stat a urmat, susținută de prietenii noștri americani, iar, în final, este haos și un război civil adevărat”, a declarat Putin, în cadrul Forumului economic de la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei).

Dacă Rusia nu ar fi anexat Crimeea, ar fi fost mai multe victime decât la Odesa, a declarat președintele rus. ”Dacă nu am fi făcut aceasta, am fi avut mai multe tragedii decât cele pe care le vedem astăzi în orașe din Ucraina, de exemplu la Odesa, unde oameni neînarmați au fost arși de vii, fiind blocați într-o clădire: 50 au ars de vii, alți 50 sunt dați dispăruți. Unde sunt aceștia din urmă? De fapt, au fost uciși”, a afirmat Putin. ”Am făcut un lucru bun” în Crimeea, a adăugat el.

C.A.