22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:42

Putin se vaccinează, marți, cu Sputnik V, dar “nu ca maimuța”, în fața camerelor

spot_img

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că se va vaccina marţi, 23 martie, cu vaccinul anti-COVID rusesc Sputnik V, informează The Moscow Times. Putin a lăudat vaccinul, spunând că este cel mai b un din lume, în timp ce despre vaccinurile europene a spus că “au defecte”.

Vladimir Putin a calficat drept “ciudate” criticile aduse vaccinului Sputnik V, la fel şi îndoielile ţărilor europene referitoare la eficienţa acestuia.

Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu oficialii din sănătate, în cadrul căreia, Putin a anunțat că se va vaccina marți, 23 martie.

„Nu avem de gând să impunem nimic nimănui. Ce interese protejează aceşti oameni – ale industriei farmaceutice sau ale cetăţenilor europeni?”, s-a întrebat preşedintele rus în cadrul videoconferinţei.

„Vaccinarea este, desigur, o alegere voluntară. A, apropo, am de gând să mă vaccinez mâine”, a spus Putin.

Într-o declarație anterioară, Vladimir Putin a anunțat că atunci când se va vaccina nu vrea să “facă pe maimuța”, așadar momentul imunizării nu va fi public.

Putin consideră că vaccinul rusesc Sputnik V cu care se va vaccina este „cel mai bun din lume” din toate punctele de vedere, în timp ce, în opinia lui, celelalte vaccinuri au defecte.

Uniunea Europeană nu a aprobat vaccinul Sputnik V, dar rămâne la latitudinea fiecărei țări dacă dotrește să îl achiziționeze.

Italia a anunțat, recent, că începând din luna mai, va produce în fiecare lună, 10 milioane de doze din vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V.