3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:07
No menu items!

Putin: Rusia va reacționa la apropierea NATO de granițele sale

spot_img

Pentru Rusia este foarte important să adopte la timp și în întregime măsuri în vederea întăririi apărării sale

vladimir-putin-500x333

Sistemul antirachetă care se apropie de frontierele Federației Ruse este parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie, a declarat, marți, președintele rus Vladimir Putin, atenționând că Rusia „va reacționa” la apropierea infrastucturii NATO de granițele ruse, informează ITAR-TASS și RIA Novosti.

 

Vom reacționa adecvat și proporțional la apropierea infrastructurii militare a NATO de granițele noastre și nu vom lăsa fără atenție desfășurarea apărării antirachetă globale și majorarea rezervelor de arme strategice de mare precizie

Vladimir Putin,

reuniunea de marți a Consiliului de Securitate al Rusiei

Ni se spune adesea că sistemul antirachetă este un sistem defensiv. Nu este adevărat, acesta este un sistem ofensiv, parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie”, a precizat liderul rus.

După cum a subliniat Putin, Moscova vede că trupele NATO pe teritoriul Europei de Est se întăresc, iar pentru Rusia este foarte important să adopte la timp și în întregime măsuri în vederea întăririi apărării sale.

Practic, grupările de trupe ale NATO de pe teritoriul țărilor est-europene se întăresc în mod demonstrativ, inclusiv în apele teritoriale ale Mării Negre și Mării Baltice”, a concluzionat Putin.

 

C.A.