16.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 6:37
No menu items!

Putin: Rusia nu are planuri agresive și nu amenință pe nimeni

spot_img

Rusia nu are planuri agresive și nu amenință pe nimeni în lume, a declarat președintele rus Vladimir Putin

putin_parc

s

Agenția de presă TASS îl citează pe președintele Vladimir Putin care spune că în contextul riscurilor actuale de securitate, se impune o armată puternică. Dar asta nu înseamnă că rusia amenință pe cineva.

Rusia este o țară deschisă lumii și ea se pronunță pentru întărirea cooperării și a parteneriatului cu toți cei care doresc aceasta. Noi nu avem și nu putem avea planuri agresive. Nu amenințăm pe nimeni și încercăm ca orice divergență să o rezolvăm exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului internațional și ținând cont de interesele celorlalte state.

președintele rus Vladimir Putin

Șeful statului rus a mai spus că autoritățile ruse vor continua să dezvolte armata și forțele militare, întrucât, a spus el, ‘o armată puternică garantează suveranitatea și securitatea Rusiei în condițiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la granițele țării”.

Declarațiile președintelui Vladimir Putin intervin în contextul în care Rusia este acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în regiune, în sprijinul separatiștilor proruși din estul teritoriului ucrainean, acuzații pe care Moscova le respinge categoric.