9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:30

Putin ordonă navelor ruse din Mediterană să coopereze cu aliații francezi

spot_img

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat marți navelor ruse de război din Mediteranără să intre în “contact direct” cu portavionul Charles-de-Gaulle și să “coopereze cu aliații” francezi.

“Un grup naval francez în frunte cu portavionul Charles-de-Gaulle va sosi în curând în sectorul acțiunilor pe care le întreprindeți. Trebuie stabilit un contact direct cu francezii și trebuie lucrat cu ei ca și cu aliații”, a cerut Vladimir Putin în timpul unei reuniuni a Statului Major al armatei ruse, reuniune consacrată operațiunilor militare în Siria. “Șeful Statului Major și ministrul apărării au primit indicațiile necesare, trebuie elaborat cu ei (francezii) un plan de acțiuni comune atât pe mare, cât și în aer”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Președintele rus și omologul său francez Francois Hollande au avut astăzi o convorbire telefonică, în cadrul căreia au convenit ca agențiile lor de informații să aibă o coordonare mai strânsă în problema conflictului din Siria, după atentatele de vineri de la Paris.

Ca și Franța, Rusia a decis marți să-și intensifice operațiunile militare în Siria în urma tragediei aviatice de la sfârșitul lunii octombrie din Egipt, în care a fost implicat un avion rus cu 224 de persoane la bord, tragedie provocată de un act terorist.

Bombardiere strategice ruse au lovit, pentru prima dată, poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, țară unde Moscova duce de la 30 septembrie o campanie de operațiuni aeriene, a indicat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, în cadrul reuniunii membrilor Statului Major rus.