20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:34

Putin: Nu am vrut să o sperii pe Angela Merkel cu labradorul, în 2007

spot_img

Președintele rus Vladimir Putin a spus că nu a intenționat să o sperie sau să o intimideze pe Angela Merkel, cancelar al Germaniei, când, la o întâlnire din 2007, și-a adus câinele rasa Labrador în sala de întâlnire. Putin a dat această explicație într-un interviu pentru cotidianul Bild, citat de CNN.

În urmă cu nouă ani, acest gest a provocat o situație stânjenitoare pentru Angela Merkel, care se teme de câini, după ce a fost mușcată în 1995.

”Am vrut să fac ceva drăguț pentru ea. Când am aflat că nu îi plac câinii, evident că mi-am cerut scuze”, a spus Putin, în interviul citat.

În fotografii se văd clar grimasele de frică pe care i le-a provocat prezența patrupedului, dar și zâmbetul superior al lui Putin. Întâlnirea a avut loc la Soci, în ianuarie 2007. Gestul lui Putin a atras și nervozitatea delegației germane. Ulterior, potrivit publicației New Yorker, Angela Merkel le-a spus jurnaliștilor germani că Putin se poartă astfel pentru a-și dovedi că este bărbat și pentru că se teme de slăbiciunile proprii și ale țării pe care o conduce.

labrador1

V.B.