19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 9:21
No menu items!

Putin îi bagă în armată și pe rușii care au dublă cetățenie. Ce prevede noul decret

spot_img

Din ordinul lui Vladimir Putin, cetățenii rușii care au dublă cetățenie sunt obligați să intre în armata rusă.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind serviciul militar obligatoriu în armata rusă al cetățenilor ruși care au cetățenie străină sau permis de ședere în străinătate. Astfel, decretul modifică Regulamentul privind procedura de efectuare a serviciului militar, notează Kommersant.

Documentul autorizează serviciul militar în forțele armate ruse pe timp de pace de către „cetățenii care au cetățenia (naționalitatea) unui stat străin sau un permis de ședere sau alt document care confirmă dreptul de ședere permanentă a unui cetățean pe teritoriul unui stat străin, precum și cetățenii străini”.

Potrivit decretului, serviciul militar prin recrutare este efectuat de soldații, marinarii, sergenții, maistrii care au cetățenie străină sau un permis de ședere în Rusia.

Anterior, rușii care aveau doar cetățenie rusă puteau face serviciul militar prin recrutare. Străinii au avut și au în continuare posibilitatea de a servi în armata Kremlinului în baza unui contract. Apatrizii vor putea, de asemenea, să servească în armata rusă.

                                                                                                              Adina Silav